Om John Høybye

John Høybye er et kendt navn i dansk og internationalt Kormusikliv og efterspurgt som instruktør ved korstævner og festivals. Han har arbejdet med mange forskellige typer kor og ensembler. Fra begynderbørnekor til topprofessionelle, herunder Danmarks Radios Kor, Det Ungarske Radiokor, Århus, Aalborg og Sjællands Symfoniorkester og og Danmarks Radios Big Band. Med sit eget kor: Tritonus har han turneret over det meste af Europa, i Kina, i Japan og i USA. Som komponisk har John Høybye med forkærlighed bevæget sig i grænselandet mellem den klassiske og den rytmiske musik. Læs mere på www.hoymusik.dk

Om værket fortæller John Højby

Om repertoiret "Dagen og Vejen" fortæller John Højbye

"Dagen og Vejen" er 10 nye korsange, i forskellige sværhedsgrader - fra det helt enkle til det middelsvære - det er velklingende korsatser, hvor alle stemmegrupper tilgodeses med interessante melodilinjer og med gode tekster til morgenen, aftenen, årets gang og eftertanken.

De ti sange bindes sammen af små instrumentale mellemspil og korte recitationer.
Formålet er naturligvis at skabe en stemning for den følgende sang, at give publikum en fornemmelse af tekstindhold, stil og udtryk.